Live webinar – mijn kind is een gamer wat nu?

Live webinar – mijn kind is een gamer wat nu?

Live webinar – mijn kind is een gamer wat nu?

In samenwerking met KVG Limburg organiseren we op woensdag 25/11/2020 om 20u00 onze eerste live Webinar. KVG is een organisatie voor personen met een handicap. Ze verdedigen hun belangen, bieden ondersteuning in de vrijetijdsinvulling, geven advies rond sociale wetgeving en organiseren lezingen voor hun leden. KVG is doorheen geheel Vlaanderen actief, naast de provinciale kantoren is KVG met hun afdelingen zeer actief in de lokale gemeenschap.

Gamen is niet meer weg te denken in huidige maatschappij. Iets wat voorheen vooral op de achtergrond leefde, is nu naar de voorgrond gestapt. Meer en meer kinderen vinden hun weg in de wereld van de games. Veel ouders zitten met vragen over het gamegedrag van hun kind, maar wat als je kind een beperking heeft? Ouders van kinderen met een beperking hebben regelmatig te maken met ongerustheden rond het gedrag en welbevinden van hun kind. Vandaar dat het voor deze ouders enorm belangrijk is voldoende en goed geïnformeerd te worden.

In deze webinar leren we eerst wat gamen nu eigenlijk is en waar kinderen zoal door het gamen in aanraking mee komen. Vervolgens leren we hoe we onze kinderen hierin kunnen begeleiden en ondersteunen. Als slot zullen er tevens een aantal tools aan bod komen hoe we het gamegedrag van deze kinderen kunnen opvolgen. We werken rond de vier pijlers weten, ervaren, begeleiden en opvolgen.

Anne-Lore Commers zal de gastspreker zijn van deze Webinar. Ze is performance coach voor de gamingteams van Ehbit Gaming. Ze volgt het welbevinden van onze gamers nauw op. Daarnaast is ze medeoprichter van het kinderaanbod van Ehbit Gaming. Hier speelt ze een belangrijke rol om tijdens onze kinderworkshops en kampen een balans te vinden tussen gamen, rustpauzes en welbevinden. Ze test spellen naar toegankelijkheid en leeftijdscategorie en zorgt ze voor extra begeleiding van de kinderen met een beperking die deelnemen aan onze kampen. Ze is zelf moeder van 3 gamende kinderen, waaronder 1 kind met een beperking. Het welbevinden staat centraal in al haar activiteiten.

Deze workshop wordt volledig gratis aangeboden. U kan inschrijven deze door te mailen naar limburg@kvg.be u zal vervolgens een link ontvangen om deze Webinar live mee te kunnen volgen op ons YouTube kanaal.

Facebookpinterestlinkedin
ehbitgaming

Reacties zijn gesloten.